Vilassar Ecologista

Rebel·lió o Extinció – XR

Publicació d’articles per l’emergència climàtica

RURALITAT, URBANITAT I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

El passat mes de març de 2020, Vilassar Ecologista XR preteníem presentar l’associació al públic amb una activitat anomenada “RURALITAT, URBANITAT I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA” que serviria per marcar un punt de partida en el nostre ideari col·lectiu i els objectius que ens marcaríem a curt, mig i llarg termini, des de la perspectiva de la resposta pràctica ecologista i el fet de repensar els nostres espais rurals i urbans. Degut a l’aparició del COVID-19, l’activitat es va posposar i a dia d’avui segueix en estat latent fins a tenir la seguretat que la podrem desenvolupar amb normalitat.

Així doncs, amb la voluntat de no perdre la inèrcia ni la feina feta fins ara, publiquem un tast del que hauria estat la jornada, amb petites mostres escrites dels ponents que estaven convidats a participar del debat. D’aquesta manera, tot i que perdent l’esperit i la dinàmica de les activitats presencials i la possibilitat de crear xarxa, no volem perdre l’oportunitat de compartit idees útils i interessants per a la reflexió urgent al voltant de la lluita contra el canvi climàtic i el paper de la humanitat en aquesta.

Aquí teniu la llista dels articles que podeu llegir en relació a la jornada pendent, i que esperem que remoguin idees, i animem a compartir-los, comentar-los, qüestionar-los o tot allò que suposi un moviment al voltant d’aquestes idees.

Tenim poder per revertir el canvi climàtic?

Agricultura i canvi climàtic a Catalunya. Què ens espera a l’horitzó 2030-2050?

Transició energètica i la relació entre el món rural i l’urbà

Les negociacions al dia. Qui decideix les polítiques contra el canvi climàtic?

El cultiu amb tracció animal. Passat, o proposta de futur?

La plaga de la il·luminació LED

Más allá de la emergencia climática… el colapsoPermacultura: eficiència i abundància productiva

Permacultura: eficiència i abundància productiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *